Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velika greška

Musk: Nudio sam Teslu Appleu za desetinu današnje cijene, nisu me ni primili na sastanak

elon_musk_moon_rocket

Kako je objasnio, tražio je od izvršnog direktora kompanije Apple, Tima Cooka, sastanak na kom bi se dogovorili o tome da Apple preuzme Teslu, za desetinu današnje vrijednosti

Sve su glasniji izvori koji govore o tome kako se Apple sprema da uđe na tržište električnih automobila. Kada je već takva situacija, nema ničeg čudnog u tome da se oglasi Elon Musk, kome i inače ne treba mnogo da bi napisao šta misli. Ovog puta, dao nam je uvid u zanimljiv komadić historije.

Naime, kompanija Tesla imala je velika očekivanja od Modela 3, njihovog najjeftinijeg do tada, pa je dosta ljudi već unaprijed naručilo ovaj automobil. Ipak, rokovi oko proizvodnje i isporuke nisu mogli da budu ispoštovani, pa je Musk po cijeli dan boravio u kancelariji, spavajući na podu.

Kako je objasnio, tražio je od izvršnog direktora kompanije Apple, Tima Cooka, sastanak na kom bi se dogovorili o tome da Apple preuzme Teslu, za desetinu današnje vrijednosti.

Ipak, Tim Cook je ovaj sastanak odbio, što se pokazalo kao sjajan potez – ali za Muska.

Trenutne brojke govore u korist kompanije Tesla, koja danas vrijedi oko 600 milijardi dolara, vjerovali ili ne. S obzirom na sve veću popularnost električnih automobila, kao i navodne planove da Apple tek sada krene u tu priču, Cook se vjerovatno kaje što je odbio Muska.

S druge strane, moramo biti pravedni i sjetiti se tadašnje situacije – i sam Musk priznao je kako je Tesla bila pred potpunim krahom, tako da Cookova odluka možda i nije toliko nelogična.