Računari

Opcije WhatsApp-a za koje niste znali

17/05/2016

Neke stvari vjerovatno niste znali o WhatsApp-u:

1. Tekst možete podebljati, ukositi ili podcrtati

Kako biste boldovali tekst upišite * na početak i kraj riječi i kad je pošaljete, vašem kontaktu ona će biti podebljana. Tekst možete poslati u Italic formatu tako što ćete na početak i kraj riječi upisati donju crtu (_), a za precrtan tekst na početak i kraj riječi upišite simbol ~.

2. Promijenite profilnu fotografiju svog prijatelja

U kontaktima kopirajte broj prijatelja čiju fotografiju želite da promijenite, preimenujte fotografiju iz galerije u broj prijatelja, ali izbrišite plus na početku. Prenesite fotografiju na njegovu fotografiju u WhatsAppu i ostaće takva.

3. Uklonite plavo “štikliranje”

U podešavanjima privatnosti možete “odznačiti” opciju Potvrde čitanja. Nakon toga niko neće znati da li ste pročitali poruku, ali onda ni vi nećete znati da li su drugi pročitali vaše poruke.

4. Prevarite plavo “štikliranje”

Ako ne želite da ukinete potvrdu o prijemu, ali želite da pročitate određenu poruku tako da to pošiljalac ne sazna, jednostavno prebacite mobilni telefon na mod rada u avionu, otvorite WhatsApp i pročitajte poruku. Pošiljalac neće znati da ste to učinili dok ponovo normalno ne otvorite aplikaciju.

5. Sačuvajte svoje razgovore

U postavkama razgovora idite na “Sigurnosna kopija razgovora”, a tamo možete odrediti koliko često će se to obavljati ili odabrati i sigurnosne kopije videa.

6. Slanje podataka s telefona na računar

Napravite grupu na WhatsAppu, dodajte prijatelje, a potom ih uklonite kako biste ostali sami u grupi. Otvorite WhatsAppovu internet stranu i ulogujte se skeniranjem QR koda. Podatke koje želite da pošaljete na računar pošaljite preko grupe. Isto možete uraditi i u obrnutom smjeru.

7. Postavite različite tonove obavještenja za poruke različitih kontakata

Odaberite razgovor, ime i opciju “Prilagođena obavještenja”, pa izaberite ton zvona koji želite.

8. Pogledajte kad je neko posljednji put bio na mreži, a da on ne vidi vaše podatke

Pošaljite poruku toj osobi, a potom je obrišite s liste kontakata. U postavkama privatnosti naloga odaberite da samo vaši kontakti vide kad ste posljednji put bili na mreži. Pošto će razgovor i dalje biti u vašem telefonu, moći ćete da vidite kad je ta osoba posljednji put bila online, ali ona neće vidjeti istu stvar za vas.

Komentari