Sve spremno za održavanje 12. Sajma privrede – Tešanj 2016

tesanj sajam privrede

Završene su pripreme za 12. Sajam privrede – Tešanj 2016. koji će se će od 19. do 21. maja održati u Tešnju na lokaciji Kraševo bb – Carina. Organizator Sajma je Udruženje privrednika Biznis centar Jelah Tešanj u saradnji sa Općinom Tešanj.

Na ovogodišnjem Sajmu, koji ima međunarodni karakter očekuje se posjeta predstavnika domaćih i inostranih institucija i komapnija, kao i veliki broj privrednih subjekata sa područja općine Tešanj.

Najavljeno je učešće oko 120 različitih izlagača, koji će zauzeti preko 3.000 kvadrata zatvorene i oko 7.000 kvadrata otvorene površine.

tesanj sajam privrede 2016

“Danas sam sa predsjednikom Udruženja privrednika Senadom Brkom obišao sajmište koje će od 19. do 21. maja ugostiti domaće i inozemne izlagače, i mogu kazati da je sve spremno za održavanje 12. Sajma privrede – Tešanj 2016. Sudeći po broju izlagača i veličini prostora za izlaganje, ovo je do sada najveći Sajam, što dovoljno govori o značaju koji Tešanj i njegov Sajam imaju kod privrednika. Dodamo li ovome da je Tešanj odnedavno i ponosni vlasnik certifikata po kojem naša Općina ispunjava uvjete i stiče naziv “Povoljno poslovno okruženje” (Business Friendly Municipality – BFC), može se konstatovati da smo kreirali ambijent za investicije u privredu Tešnja, te da se možemo nadati još snažnijem razvoju naše Općine”, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Primarni cilj Sajma je razvijanje poslovnih aktivnosti i porast privrednih investicija u Bosni i Hercegovini, a cilj je i da preraste u jedan od najznačajnijih domaćih sajmova.

Uspješna formula koja je primjenjivana tokom jedanaest prethodnih Sajmova neće se promijeniti ni ove godine, te će se i ovaj put okupiti veliki broj domaćih poslovnih subjekata, ali istovremeno i značajan broj domaćih i stranih investitora i privrednika. Također, očekuje se i značajna posjeta, ali i podrška inostranih diplomatskih predstavništava, inostranih poslovnih udruženja, te neizostavno, predstavnika svih nivoa vlasti u BiH.