Rat konzola

Playstation 5 poželjniji od novog Xboxa, cifre ubjedljivo na strani Sonyjeve konzole

PlayStation-5-UI

Naručivanje, (tačnije preorder) nove generacije konzola počelo je krajem septembra i prošlo je prilično turbulentno za obje strane, ali su konzole jednostavno planule

Najveće interesovanje je usmjereno na Sony PlayStation 5, dok je manje zainteresovanih za kupovinu Xbox Series konzola, iako tu postoji opcija za kupovinu dosta jeftinijeg S modela.

Anketa u SAD, najvećem tržištu konzola, pokazala je da vlada ogromno interesovanje za Playstation 5, gde je više od 80% onih koji su uspjeli da naruče unaprijed next-gen konzolu uzelo upravo “peticu”.

Naravno, potrebno je uzeti u obzir da je možda Microsoft za preorder proces obezbijedio dosta manje konzola nego Sony, pošto su i one planule dosta brzo. Tome u prilog govori podatak da 51% kupaca koji nisu uspjeli da naruče Xbox Series konzolu i dalje planira da je kupi, ali je to i dalje slabije u odnosu na PS5.

Izgleda da cijena neće biti presudna kod ove generacije konzola, i igrači ipak biraju platformu koja će ponuditi najviše video-igara na samom početku, što je ubjedljivo Sony, iako će one biti nešto skuplje. Xbox na startu nema ekskluzive, a i ovako slaba ponuda je dodatno osakaćena odlaganjem Halo Infinite za narednu godinu.