Računari

NW-A100TPS

Sony je napravio potpuno novi Walkman, i izgleda sjajno (VIDEO)

10/09/2019

Novi NW-A100TPS Walkman se kaseti približava samo preko interfejsa i screensavera, pa se slike audio kasete smjenjuju kako se mijenjaju pjesme

Istina je da je prošlo neko vrijeme od kada su audio kasete bile u modi, ali se ipak očekivalo da Sony u čast 40 godina Walkman-a bar na kratko oživi i stari audio format. To se ipak nije dogodilo, pa novi model ipak ne pušta muziku sa trake.

Novi NW-A100TPS Walkman se kaseti približava samo preko interfejsa i screensavera, pa se slike audio kasete smjenjuju kako se mijenjaju pjesme.

Pored muzike iz lokalnog prostora za skladištenje korisnici preko WiFi konekcije mogu da biraju i pjesme sa omiljenog streaming servisa, a novi model funkcioniše uz pomoć Android operativnog sistema i na prednjoj strani ima logo koji je dizajniran specijalno za 40. godišnjicu.

Kada je Walkman zatvoren, te screensaver uključen, na trenutak se čini da je ponovo 1979, ali samo dok se pogled ne spusti na displej.

Novi Walkman traje do 26 sati po jednom punjenju, ima 3,6-inčni displej i 16GB prostora za skladištenje.

Iako postoji mjesto za priključivanje slušalica, a zbog kompletnog vintage ugođaja, slušalice mogu da se povezuju i preko Bluetootha, što je zgodnije modernom korisniku.

NW-A100TPS na evropsko tržište stiže u novembru, a po cijeni od 440 eura, što nije skromna cifra, te korisnici očekuju zadovoljstvo koje će joj biti proporcionalno.

Komentari

Autor: B92

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.