Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poslali dopis

Sony zahtijeva od kompanija da sve igre za PS4 moraju raditi na PS5

ps5

Sony je sada poručio developerima da, ako žele da nakon 13. jula objave igru za Playstation 4, ona mora biti kompatibilna sa nadolazećom Playstation 5 konzolom

Pripreme za Sony Playstation 5 uveliko teku, a čelnici kompanije su poslali poseban dopis studijima koji razvijaju video-igre za ovu konzolu.

Sony je sada poručio developerima da, ako žele da nakon 13. jula objave igru za Playstation 4, ona mora biti kompatibilna sa nadolazećom Playstation 5 konzolom.

Otkriveno je da svaki studio za svoju igru mora u dokumentaciji označiti da je igra testirana za PS5, kao i da će se pružiti način da se to izvede.

Svaki novi update mora tako biti testiran za kompatibilnost kako bi se igre zadržala na Playstation 5 konzoli. Ovo važi za sve igre koje developeri pošalju na zahtjev za izdavanje kompaniji Sony poslije sredine jula mjeseca.

Ovo dolazi kao logičan potez za same developere i bez zahtjeva kompanije Sony, pošto bi igre objavljene na jesen za PS4 i Xbox One ispustile dio publike koja čeka skok za narednu generaciju.

Ujedno, PS5 će imati veći broj igara u ponudi na samom startu, kao što i Microsoft planira preko hiljadu igara za Xbox Series X, sa sve HDR i 120FPS.

Svježe Playstation ekskluzive The Last of Us 2 i Ghost of Tsushima ne spadaju u ovu kategoriju, ali je vjerovatno da će biti kompatibilne sa PS5, pošto se ipak radi o first-party naslovima, piše Play.co.rs.

Uskoro očekujemo i najavu Playstation 5 ekskluziva, igara koje se neće pojaviti za PS4, zakazano za 4. jun u 22 časova.