Računari

Poslali dopis

Sony zahtijeva od kompanija da sve igre za PS4 moraju raditi na PS5

01/06/2020

Sony je sada poručio developerima da, ako žele da nakon 13. jula objave igru za Playstation 4, ona mora biti kompatibilna sa nadolazećom Playstation 5 konzolom

Pripreme za Sony Playstation 5 uveliko teku, a čelnici kompanije su poslali poseban dopis studijima koji razvijaju video-igre za ovu konzolu.

Sony je sada poručio developerima da, ako žele da nakon 13. jula objave igru za Playstation 4, ona mora biti kompatibilna sa nadolazećom Playstation 5 konzolom.

Otkriveno je da svaki studio za svoju igru mora u dokumentaciji označiti da je igra testirana za PS5, kao i da će se pružiti način da se to izvede.

Svaki novi update mora tako biti testiran za kompatibilnost kako bi se igre zadržala na Playstation 5 konzoli. Ovo važi za sve igre koje developeri pošalju na zahtjev za izdavanje kompaniji Sony poslije sredine jula mjeseca.

Ovo dolazi kao logičan potez za same developere i bez zahtjeva kompanije Sony, pošto bi igre objavljene na jesen za PS4 i Xbox One ispustile dio publike koja čeka skok za narednu generaciju.

Ujedno, PS5 će imati veći broj igara u ponudi na samom startu, kao što i Microsoft planira preko hiljadu igara za Xbox Series X, sa sve HDR i 120FPS.

Svježe Playstation ekskluzive The Last of Us 2 i Ghost of Tsushima ne spadaju u ovu kategoriju, ali je vjerovatno da će biti kompatibilne sa PS5, pošto se ipak radi o first-party naslovima, piše Play.co.rs.

Uskoro očekujemo i najavu Playstation 5 ekskluziva, igara koje se neće pojaviti za PS4, zakazano za 4. jun u 22 časova.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.