Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

konzola za igranje

Sonyjev dokument otkriva kada se očekuje PlayStation 6

nik-wmY7gKdYSmI-unsplash

Pojavila se dokumentacija koja otkriva kada možemo da očekujemo narednu PlayStation konzolu

Sony PlayStation 6 konzola dolazi negdje nakon 2027. godine, prema zvaničnim dokumentima koje je dostavio Sony, na zahtjev britanskih regulatora koji revidiraju Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda.

Prema zvaničnim dokumentima kompanije Sony, koji su sada objavljeni, PS5 će imati najkraći vijek trajanja od bilo koje PlayStation konzole.

Od izdanja originalnog PlayStationa 1994. godine, sve do PS3, izgleda da Sonyjeve konzole imaju životni ciklus između 11 i 13 godina. Kada je riječ o najnovijim konzolama kompanije, PS4 i PS5, one još uvijek traju od 2013. i 2020. godine.

Pomenuti dokumenti, koji govore o novoj konzoli, javno su objavljeni zbog Uprave za tržišnu konkurenciju i tržište (CMA) Ujedinjenog Kraljevstva kao odgovor na Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda.

Na osmoj stranici dokumenta, koji ukupno ima 22 stranice, Sony tvrdi da je Microsoft ponudio da Activisionove igre budu dostupne na PlayStationu samo do 2027. godine. To ih, kako navode, stavlja u “ranjivu poziciju” jer znači da će sljedeća generacije konzole stići bez svima omiljenih naslova, uključujući popularni Call of Duty.