Računari

južna koreja

TV kanal predstavio voditelja sa umjetnom inteligencijom (VIDEO)

22/11/2020

Nevjerovatno je to što je tokom debija spikera, AI uspio da govori istim tonom i načinom kao i njegov ljudski kolega, gdje je također oponašao neke pokrete tijela

Spikeri imaju ličnosti i način na koji mogu da prezentuju vesti i analiziraju ih svojim komentarima, određenu vijest može učiniti pronicljivijom i pružiti više konteksta nego samo čitanje.

Međutim, čini se da je moguće da bi jednog dana spikeri mogli da budu zamijenjeni veštačkom inteligencijom. To se nekako već dogodilo u Kini a sada i u Južnoj Koreji, gde je kablovski kanal MBN postao prvi emiter u zemlji koji je uveo AI voditelja vesti pod nazivom AI Kim.

Ovaj AI spiker se zapravo zasniva se na čovjeku spikeru koji takođe radi za MBN koja se zove Jim Ju-ha.

“Stvoren sam deep learning tehnologijom na 10 sati video snimka Kim Ju-ha, učeći detalje njenog glasa, način na koji govori, izraze lica, način na koji se usne pokreću i način na koji ona pokreće svoje tijelo. U stanju sam da izvještavam o vijestima tačno onako kako bi to usidrila Kim Ju-ha”, rekao je AI Kim kad se predstavio.

Nevjerovatno je to što je tokom debija spikera, AI uspio da govori istim tonom i načinom kao i njegov ljudski kolega, gdje je također oponašao neke pokrete tijela.

Cilj ovih AI spikera je da omoguće medijskim kućama da emituju vijesti 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici, posebno u doba dana kada ljudski spikeri možda spavaju ili su bolesni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.