Tehnomanija

Sony Android 4K televizor X90C

14/07/2015

Nakon upečatljivog nastupa na ovogodišjem CES-u, Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, u Bosnu i Hercegovinu stiže nova serija popularnih Sony BRAVIA 4K Ultra HD televizora.

Ovi uređaji garantuju nevjerovatno vizuelno i audio iskustvo, kao i izuzetan dizajn koji će zauvijek promijeniti način na koji posmatrate televizore.

U okviru nove Sony BRAVIA serije televizora ističe se vodeći ultra-tanki model X90C, elegantnog dizajna koji se savršeno uklapa u svaki enterijer. Napravljen je od rigidnog staklenog panela Glass Light Guide Plate, koji istovremeno služi kao pozadinsko osvjetljenje i dio noseće konstrukcije televizora.

Zahvaljujući ovoj inovaciji u izradi LED televizora, model X90C odlikuje ekran debljine svega 4,9mm. Floating Style™ dizajn stvara utisak „lebdeće slike“ kada se uređaj montira na zid, što najbolje izgleda u kombinaciji sa 4K prikazom.

Širok spektar intenzivnih boja, uključujući i dublji prikaz nijansi crne, zadivljujuća oštrina i nevjerovatan nivo detalja, glavne su odlike 4K slike koju donosi moćni Sony procesor X1 na Android platformi.

Floating Style™ dizajn stvara utisak „lebdeće slike“ kada se uređaj montira na zid

 

Zahvaljujući inovativnom X1 procesoru, svaki izvor signala se precizno analizira kako bi se sadržaji različitog nivoa rezolucije prilagodili mogućnostima televizora za najbolji mogući prikaz.

Osim odlične slike, podrška za HD zvuk DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine HX) prisutna kod modela X94C i X93C povećava kvalitet audio sadržaja, pa nećete propustiti nijedan detalj dijaloga iz svoje omiljene serije ili navijačku atmosferu sa stadiona.

Android operativni sistem i unaprijeđeni interfejs omogućavaju izuzetno jednostavno i zabavno upravljanje televizorima iz nove BRAVIA serije. Zaboravite na klasični daljinski upravljač i otkrijte nove mogućnosti koje nude ovi televizori sa upravljačem osetljivim na dodir.

Uz One-Flick Entertainment sistem, TV kanali, video snimci sa Interneta, fotografije i drugi sadržaji se jednostavno i brzo pretražuju, dok ugrađeni mikrofon nudi opciju korištenja glasovnih komandi. Takođe, Google Cast pruža mogućnost uživanja u omiljenim aplikacijama sa mobilnih telefona sada i na velikom ekranu.

Uz pomoć ove funkcije možete podijeliti sadržaj sa pametnog telefona, tableta ili računara na ekran novih BRAVIA televizora.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.