Vijesti

Alarmantno stanje u Sarajevu: Redukcije vode će trajati do obilnijih padavina

19/09/2015

Vodosnabdijevanje Sarajeva u dnevnim satima odvija se veoma otežano. Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina.

U pojedinim dijelovima grada tj. u naseljima Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka, u nedjelju će doći do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 11.00 do 15.00 sati. Ovo podrazumijeva da će na pojedinim lokalitetima, neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih naselja, doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

– U ostatku Kantona Sarajevo vodosnabdijevanje u dnevnim satima očekujemo da bude uredno, ako ne bude nekih nepredviđenih situacija u smislu zamućenja izvorišta ili eventualnog ispada pumpnih agregata na glavnom izvorištu Bačevo, ili eventualno većeg kvara na vodovodnoj mreži. Prvenstveno ovo se odnosi na Peračko vrelo koje snabdijeva općinu Vogošća i dio zone rezervoara Kobilja glava – saopćeno je večeras iz KJKP Vodovod i kanalizacija.

Mobilni tim će i u toku sutrašnjeg dana pratiti stanje s akumulacijama u rezervoarima i na glavnom izvorištu Sarajevsko polje i ako dođe do eventualnih promjena u pogledu vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo, blagovremeno informisati javnost i medije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.