Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U subotu od 11 do 13 sati

100. GuGu bazar u Sarajevu: Cilj je pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija

gugu bazar1 (1)

Prodavat ćemo sve što nam naši sugrađani doniraju po cijeni od 1 do 5 KM

U subotu će održati 100. jubilarni, humanitarni GuGu bazar.

I ovaj put, u ponudi će biti korištena, ali izuzetno očuvana odjeća, obuća, torbe, igračke, nakit, knjige, suđe. Malo je onih koji do sada nisu imali priliku kupiti nešto vrlo korisno i lijepo na ovom Bazaru koji duže od 10 godina realizuje grupa GuGu volonterki.

Cilj je pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.
Nažalost, takvih porodica je sve više i teško je pokucati na sva vrata, ali GuGu volonterke se trude izmamiti što više osmijeha na dječijim licima, ali i odazvati se na što veći broj apela za pomoć u liječenju.

– Prodavat ćemo sve što nam naši sugrađani doniraju po cijeni od 1 do 5 KM. Želja nam je da građani vrlo povoljno kupe ono što im je potrebno, a na taj način i pomognu naš humanitarni fond. Sav zarađeni novac od bazara, kao i do sada bit će iskorišten za kupovinu prehrambenih paketa, paketa sa sredstvima za higijenu, lijekova, ortopedskih pomagala, užina za učenike i sl., rekla je Adisa Ćirić, volonterka GuGu bazara.

Pored standardne GuGu ponude, na Bazaru će svoje mjesto imati i komercijalni izlagači, te će u ponudi biti i slane i slatke delicije i ostale rukotvorine po povoljnim cijenama.

Bazar se održava u Centru za zdravo starenje Novo Sarajevo, u subotu od 11 do 13 sati.

Raspodjelu zarađenog novca građani mogu pratiti na Facebook stranici GuGu tima, na kojoj se realizuju i humanitarne aukcije.