Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

20 građana posmatrat će prijevremen izbore u Fojnici

pod lupom fojnica

Koalicija „Pod lupom“ nastavlja s aktivnostima posmatranja izbornog procesa u Bosni i Hercegovini. Posmatrači Koalicije će posmatrati prijevremene lokalne izbore za načelnika Općine Fojnica koji će se održati u nedjelju, 6. septembra 2015. godine.

Prije izbornog dana i na sam izborni dan građani mogu Koaliciji prijaviti uočene nepravilnosti na broj telefona 033 268 146

Ukupno će biti angažirano 20 građanskih, nestranačkih posmatrača koji će biti raspoređeni na svih 18 redovnih biračkih mjesta i u jedan mobilni tim.

I tokom ovih prijevremenih lokalnih izbora Koalicija „Pod lupom“ svojim angažmanom želi spriječiti moguće manipulacije, osigurati poštivanje Izbornog zakona BiH, te zaštititi slobodnu volju birača.

Koalicija će svoja zapažanja o izbornom procesu temeljiti na dojavama promatrača i neanonimnim dojavama građana.

Prije izbornog dana i na sam izborni dan građani mogu Koaliciji prijaviti uočene nepravilnosti na broj telefona 033 268 146.

Koalicija „Pod lupom“ je, pored Općih izbora održanih u oktobru 2014. godine, posmatrala i prijevremene lokalne izbore u općinama Domaljevac- Šamac, Istočni Drvar, Kalesija i Živinice, te prve lokalne izbore u novoformiranoj općini Stanari.

Koalicija „Pod lupom“ će javnost informirati o toku izbornog procesa saopćenjima za javnost na izborni dan u 10.00, 16.00 i 22.00 sata, saopćeno je iz ove koalicije.