Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

5. kongres gastroenterologa i hepatologa BiH: “Bosnalijek” organizuje simpozij

13/06/2015

U okviru Petog kongresa gastroenterologa i hepatologa BiH danas će biti održan “Bosnalijekov” simpozij o temi “Uloga Enterofuryla u eradikaciji Helicobacter pylori”.

Predsjednik Gastroenterološkog naučnog društva Rusije prof. dr. Leonid Lazebnik bit će predavač na simpoziju. Izrazio je zadovoljstvo što će doći u BiH te naglasio da ga za ovu državu veže dugogodišnja uspješna suradnje s najvećom bh. farmaceutskom kompanijom “Bosnalijek”.

– Profesor Lazebnik zahvalio je organizatoru Kongresa, Asocijaciji gastroenterologa i hepatologa BiH, za pozivu da učestvuje na Petom kongresu gastroenterologa i hepatologa BiH s međunarodnim učešćem, te dodao da ima pozitivna iskustva s enterofurylom o kojem će i govoriti na Kongresu – navode iz “Bosnalijeka”.

Prof. dr. Lazebnik je ugledni ruski profesor Moskovskog državnog Univerziteta za medicinu i prevenciju, doktor medicinskih nauka, šef Odjela za terapiju, prevenciju i gerijatriju i predsjednik Gastroenterološkog naučnog društva Rusije.

“Bosnalijek” je srebrni sponzor Petog kongresa gastroenterologa i hepatologa BiH s međunarodnim učešćem, koji se održava u Mostaru od 11. do 14. juna.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.