A-SDA će podržati Denisa Bećirovića u utrci za Predsjedništvo BiH

BiH

42420152342_02e6e9fcc7_o-1024×683

Stranka A-SDA podržat će kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na Općim izborima u oktobru.

Sporazum o podršci kandidata SDP-a Denisa Bećirovića potpisali su danas predsjednici SDP-a BiH i A-SDA Nermin Nikšić i Nermin Ogrešević.

– Mišljenja smo da je Bećirović dobar i kompetentan kandidat koji se kroz parlamentarni rad na iskren način bori za BiH. Ohrabreni smo da imamo jednog takvog kandidata za kojeg smo ubijeđeni da će uz našu podršku u predizbornoj kampanji pobijediti na Općim izborima – izjavio je Ogrešević.

Nikšić je izrazio uvjerenje kako će bh. građani nakon 7. oktobra dobiti člana Predsjedništva BiH – Bećirovića, koji će svojim intelektualnim kapacitetima raditi i dokazati da je borac za interese BiH.

– Današnjim činom dokazali smo da neće biti kandidat za člana Predsjedništvo BiH samo u ime SDP-a BiH, nego i širokog fronta političkih partija, nevladinih organizacija i akademske zajednice – rekao je Nikšić.

Bećirović je poručio da već danas počinje da realizuje dato obećanje – da okuplja i povezuje ljude u BiH.

– Okupili smo se zbog ideje evropske BiH i njenog jačanja i razvijanja. Naši zajednički prioriteti su, nevezano što su u pitanju dva različita politička subjekta, da BiH postane članica EU i NATO saveza, kao i da popravljamo imidž države – naglasio je Bećirović.

Ovom prilikom lideri SDP-a i A -SDA osvrnuli su se na pokušaj atentata na predsjedavajućeg Općinskog vijeća Cazina i jednog od osnivača A-SDA Rifeta Hozanovića, koji se desio jutros.

Uputili su apel nadležnima da što prije odgovorna osoba za taj akt bude privedena pred lice pravde.

– Loše je da se ovakve stvari dešavaju jer je ovo država koja mora biti uređena i napredna na putu ka EU. Ovo karakterišemo kao teroristički čin i pokušaj ubistva – poručio je Ogrešević.