Džeko će iduće sezone igrati sa Kluivertovim sinom (VIDEO)

Justin Kluivert

Italijanska La Gazzetta dello Sport javljaju da su posao dogovorili veliki majstori transfera, Romin sportski direktor Monchi i kralj menadžera Mino Raiola, zastupnik mladog nogometaša. Ugovor je potpisan na pet godina.

Roma iz Ajaxa dovodi krilnog napadača Justina Kluiverta, klinca (19) kojeg žele brojni evropski velikani. Pored kluba našeg Edina Džeke, za potpis sina slavnog oca, bori se i Inter. No Vučica je pobijedila.

Trebaju se dogovoriti još Roma i Ajax.

Kluivertov klub za njega traži 35 miliona eura, ali Roma ne želi platiti toliko. Dva su razloga za to: Kluivert želi u Rim, a ugovor mu ističe za godinu dana.

Nakon Ante Ćorića iz Dinama i Portovog defanzivca Ivana Marcana, koji je jučer došao u Rim na potpis ugovora, mladi Holanđanin bit će treće Romino pojačanje prije početka ljetnog prijelaznog roka.

Za razliku od svog oca Patricka, nekadašnje zvijezde Ajaxa i Barcelone, koji je bio klasični napadač, Justin je krilni igrač koji može odlično igrati i lijevo i desno.

Za Ajax, u čiju se seniorsku ekipu probio prošle sezone, u upravo završenoj sezoni je odigrao 36 utakmica, postigao 11 golova, a pet namjestio.

Najljepši u upravo završenoj sezoni postigao je u derbiju protiv AZ-a. Loptu mu je glavom spustio Huntelaar, a Kluivert ju je na ivici kaznenog prostora u zraku prvo loptu primio desnom, a zatim je lijevom nogom zakucao u rašlje.