bivši načelnik sarajeva

Skaka u lisicama predat u nadležnost Tužilaštva KS

abdulah skaka
Foto: Hazim Aljović/FENA
Abdulah Skaka

Skaka je uhapšen zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela: Zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi

Abdulah Skaka, bivši gradonačelnik Sarajeva i aktuelni ambasador Bosne i Hercegovine u Kataru predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Skaka je, podsjetimo, uhapšen jučer u akciji “Vizionar”. Skaka je, napomenimo, u Tužilaštvo doveden u lisicama.

– Osumnjičeni će biti zadržan 24 sata i u tom zakonskom roku postupajući tužitelj odlučit će o daljim mjerama – potvrdila je za Fenu glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Skaka je uhapšen zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela: Zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi.

Osumnjičen je, između ostalog, i za davanje dara u vezi sa izborom predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a sve kako Bogić Bogićević ne bi mogao biti izabran za gradonačelnika Sarajeva.

Skaka se, također, sumnjiči i za nezakonito zapošljavanje savjetnika, trošenje budžetskog novca, da je novac za povratnike iskoristio kako bi doveo rasvjetu do svoje vikendice, za fingiranje izvještaja i još nekoliko radnji.

Ubrzo nakon jučerašnjeg hapšenja Skake, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, pokrenuo je aktivnosti u vezi sa njegovim razrješenjem sa pozicije ambasadora Bosne i Hercegovine u Kataru.