Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adela Duraković

Advokatica porodica Malkoč i Agić: Porodice će dobiti bar malo satisfakcije (VIDEO)

adela durakovic

Ona je kazala da će tim vještačenjem razjasniti činjenice i da će porodice koje su izgubile svoju djecu dobiti mali vid satisfakcije za ono što proživljavaju unazad tri godine

Advokatica porodica Malkoč i Agić Adela Duraković kazala je da se ponovljeni postupak brzo odvija i da je zadovoljna u odnosu na prvi postupak.

„Vodeći računa o struci, o zakonu o krivičnom postupku, jasno nam je bilo da sud mora da naloži nadvještačenje jer imate dva apsolutno suprotna nalaza i da se razjasne te okolnosti. Svi dokazi koji su provedeni potvrđuju ono što mi od početka govorimo gdje se desila nezgoda, kako se desila. Bitno je da nam Institut iz Doboja potvrdi te tvrdnje i da tačno utvrde brzinu kretanja i način na koji se dogodila ta saobraćajna nesreća sa smrtnim posljedicama“, kazala je Duraković.

Ona je kazala da će tim vještačenjem razjasniti činjenice i da će porodice koje su izgubile svoju djecu dobiti mali vid satisfakcije za ono što proživljavaju unazad tri godine.

„Drago mi je da je sud danas dopustio da svjedoči momak koji je bio veliki prijatelj s kojim su bile taj dan i da kaže gdje su one stajale i da se to razjasni sudu“, kazala je Duraković dodavši da su udarene dok su prelazile dvije trećine pješačkog prijelaza.