Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Akademijom u Narodnom pozorištu obilježen Dan državnosti BiH (FOTO)

svecana akademija (3)

Program je režirao Dino Mustafić, a uz bogat muzičko-scenski blok, prisutni su mogli pogledati i dokumentarac “Golim rukama“, novinara Hamze Bakšića i reditelja Hajrudina Šibe Krvavca iz 1980. godine

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, a u organizaciji Vlade Kantona Sarajevo i SABNOR-a, večeras je u Narodnom pozorištu u Sarajevu održana Centralna svečana akademija, javlja Anadolu Agency (AA).

Program je režirao Dino Mustafić, a uz bogat muzičko-scenski blok, prisutni su mogli pogledati i dokumentarac “Golim rukama“, novinara Hamze Bakšića i reditelja Hajrudina Šibe Krvavca iz 1980. godine.

Povodom obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, brojne delegacije položile su danas cvijeće ispred spomen-obilježja Vječna vatra i na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu.

U bosanskohercegovačkom gradiću Mrkonjić Gradu, na današnji dan prije 76 godina, na Prvom zasjedanju Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH) je potvrđen kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine.

Ovaj događaj se na teritoriji bh. entiteta Federacija BiH obilježava kao praznik, dok se na prostoru entiteta Republika Srpska ovaj dan ne razlikuje od bilo kojeg drugog radnog dana.