Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Žepču

Akcija “Assault”: Pretres zbog sumnji u izbjegavanje plaćanja poreznih obaveza

fup akcija porez FENA (1)

Osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period izbjegavala plaćanja propisana poreznim zakonodavstvom FBiH, odnosno doprinosa socijalnih osiguranja i druge obaveze

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo realizovali operativno-taktičku akciju “Assault“ zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela – porezna utaja.

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Zenici izvršen je pretres nepokretne imovine pravne osobe u vlasništvu M. M. (1996.) iz Žepča, te je tom prilikom pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija o poslovanju, mobilni telefoni, registarske oznake i saobraćajne dozvole, kao i drugi dokazi koji se dovode u vezu sa počinjenjem krivičnog djela.

Osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period izbjegavala plaćanja propisana poreznim zakonodavstvom FBiH, odnosno doprinosa socijalnih osiguranja i druge obaveze.

Nakon izvršenog pretresa i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta, službenici FUP-a pod nadzorom Tužilaštva ZDK nastavljaju dalji rad u cilju dokumentovanja počinjenih krivičnih djela, saopćeno je iz ove policijske agencije.