Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Victoria Cup

U Sarajevu 350 takmičarki na Međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici

ritmicka gimnastika fena (1)

Takmičarke će se predstaviti u individualnom A, B i B-light programu te nacionalnom programu u svim uzrasnim kategorijama

Sedmi Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici Victoria Cup bit će održan sutra u Sarajevu u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin‟ na Mojmilu. Ovo veliko takmičenje u organizaciji KRG „Victorija“ ugostit će 350 takmičarki iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Libanona i Kuvajta.

– Gosti pristižu i sve je spremno za održavanje tradicionalnog međunarodnog turnira u Sarajevu. Učestvuju veliki broj djevojčica uzrasta od četiri do 18 godina i starijih iz deset klubova zemalja regiona. Ove godine posebno nam je zadovoljstvo ugostiti djevojčice iz Libanona i Kuvajta koje dolaze u pratnji trenerica s kojima ćemo razmijeniti dragocjeno iskustvo – kaže Almedina Zajko, trenerica KRG „Victorija“.

Takmičarke će se predstaviti u individualnom A, B i B-light programu te nacionalnom programu u svim uzrasnim kategorijama.

– Pozivamo sve ljubitelje ritmičke gimnastike, sporta i mladosti da dođu i podrže takmičarke. Pred nama je cjelodnevni događaj koji publici nudi mnogo pozitivne energije, a to je upravo ono što nam je svima potrebno – dodala je Zajko.

Svečano otvaranje najavljeno je za 13 sati, ulaz u dvoranu „Ramiz Salčin“ je slobodan.