Beograd

Nenad Periš: Došli smo do kraja, odlazim kući sa svojim sinom

PXL_nenad Peris (1)

Hvala svakom čovjeku u Beogradu, bio vjernik ili ne, što je bio uz mene zazivajući da mi Bog da snage da izdržim, rekao je

U Beogradu je organiziran ispraćaj Mateja Periša. Ispred crkve okupili su se brojni građani. Njegov otac Nenad Periš nakon mise se obratio javnosti.

Zahvalio je svima, od građana i medija do srpske vlasti. Kazao je kako su Beograđani pokazali veliko srce.

“Ja bih se obratio vama novinarima, htio bih se zahvaliti gradu Beogradu na velikom srcu koje mi je dao. Bez obzira što je moj sin tu završio ovozemaljski život, srce koje mi je dao Beograd, građani Beograda i cijele Srbije mi je jako pomoglo da kroz ovih 139 dana osjetim ljudsku ljubav, brigu, suosjećanje i sve ono što čovjeku treba u tim trenucima”, rekao je Periš.

“Također bih se zahvalio MUP-u Srbije, napravili su ogroman i nevjerojatan posao. Svaki kontakt s njima je prije svega bio ljudski, a onda i profesionalan, i onakav kakav mi je trebao da kroz ovo razdoblje prođem, a da ipak saznam detalje”, rekao je.

“Hvala svakom policajcu, načelniku i svima koji su sudjelovali u tome. Zahvalio bih se i hrvatskom MUP-u, oni su odradili posao. Oni su napravili velik posao, hvala im. Hvala i MUP-u BiH, oni su na početku sudjelovali”, rekao je.

“Hvala svima vama novinarima, snimateljima, vašim redakcijama, svima posebno. Mislim da ste pokazali da ste ljudi i da u ovako teškim situacijama znate razliku između vijesti i boli. Hvala mojim svećenicima Katoličke crkve, ali i veliko hvala patrijarhu Porfiriju, očekujem da će sada doći. Sa svojim episkopima, vladikama i svim pravoslavcima koji su otvorenog srca molili za Mateja”, rekao je.

“Hvala svakom čovjeku u Beogradu, bio vjernik ili ne, što je bio uz mene zazivajući da mi Bog da snage da izdržim”, rekao je.

“Došli smo do kraja. Danas odlazim kući sa svojim sinom, okrećem jednu novu stranicu moga života. Ona će biti prožeta sjećanjima iz Beograda, neizmjernom tugom, mojim križom na leđima. Ali mislim da ću bit bolji čovjek nakon svega ovoga”, rekao je.