Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"FTV"

Akcija “DAR 1”: Uhapšen i 18. policajac u Sarajevu

akcija dar1 (1)

Svi su uhapšeni u zajedničkoj policijskoj akciji Sarajevskog i Zeničko-dobojskog kantona, OSA-e i Policijske uprave Istočno Sarajevo

U okviru policijske akcije “DAR 1” uhapšen je i osamnaesti policajac iz Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS-a, objavila je Federalna TV.

Tužilaštvo ovog kantona ga tereti za krivično djelo pomoći učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela i odavanja službene tajne. Nije objavljen identitet uhapšenog policajca!

Inače, 17 policajaca koji su jučer uhapšeni predati su sinoć u nadležnost Tužilaštva KS-a (VIDEO).

Svi su uhapšeni u zajedničkoj policijskoj akciji Sarajevskog i Zeničko-dobojskog kantona, OSA-e i Policijske uprave Istočno Sarajevo, a uhapšene policajce Tužilaštvo KS-a tereti za počinjenje više od 100 krivičnih djela, a u vezi s korupcijom – primanje dara ili drugih oblika koristi i zloupotrebu položaja ili ovlasti.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog sarajevskom Općinskom sudu za određivanje pritvora za 17 saobraćajnih policajaca MUP-a Kantona Sarajevo, uhapšenih u akciji “Dar 1” zbog korupcije, potvrdio je za N1 portparol Tužilaštva KS-a Alem Hamzić.

Za jednog osumnjičenog predložene su mjere zabrane obavljanja službene dužnosti policijskog službenika. Ročište je počelo u 21 sat, a zbog trenutne epidemiološke situacije održava se bez prisustva javnosti.

Ova akcija okarakterisana je kao najveći obračun u policijskim redovima u poslijeratnom periodu BiH.

>>>>>> Detalji zločina u Sarajevu: Kobna svađa komšija, muž ubijen, supruga ranjena!