BiH

mup rs

Akcija “Golub”: Uhapšeno više osoba zbog trgovine drogom i oružjem

17/03/2022

Osumnjičenima se stavlja na teret da su u periodu od 2019. godine pa do danas izvršili krivično djelo organizovani kriminalitet u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama i krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a realizuju akciju kodnog naziva “Golub” u okviru koje su slobode lišili više lica, dok su u toku pretresi na više lokacija na području Pala, Foče i Travnika.

Akcija se realizuje pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a po naredbama Suda BiH.

“Osumnjičenima se stavlja na teret da su u periodu od 2019. godine pa do danas izvršili krivično djelo organizovani kriminalitet iz člana 250 u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195 i krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana 193 Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine”, saopšteno je iz MUP-a RS-a.

U saopštenju se dodaje da se aktivnosti realizuju u saradnji sa policijskim upravama Foča i Istočno Sarajevo, kao i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.