Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija poribljavanja Miljacke

ribolovci miljacka3

Sportsko ribolovno društvo (SRD) “Miljacka”, uz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, danas će organizirati još jednu akciju poribljavanja rijeke Miljacke u njenom gornjem toku,na potezu od brane na Bentbaši do ušća rijeke Mošćanice.

Članovi udruženja će tom prilikom u Miljacku ubaciti 100 kilograma potočne pastrmke.

Sredstva za nabavku ribe osiguralo je Ministarstvo privrede KS, a radi se o 3.000 KM.

U pitanju je prva faza podrške tom društvu, jer su u narednom periodu planirane još dvije akcije poribljavanja, kada će se u rijeku ubaciti oko 3.000 komada mlađi potočne pastrmke.

Potočna pastrmka je vrsta ribe koja ima svoje stanište u Miljackoj, zbog čega se vrlo brzo prilagodi na uvjete života u njoj.

– Naše društvo poduzima sve potrebne aktivnosti kako bi omogućilo ribolov, održalo nivo čistoće i uređenja korita u tom dijelu rijeke Miljacke i time potpuno uredilo tzv “ribolovne staze” namijenjene svim našim članovima, kojih u ovom trenutku ima 60, ali i drugim zaljubljenicima u taj sport – kazao je predsjednik SRD “Miljacka” Kenan Hajdarević.

Dodao da je i da je do sada na toj rijeci, a u njihovoj organizaciji, održano pet memorijalnih ribolovnih kupova, kao i jedno kolo Spin lige Bosne i Hercegovine.