Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija prikupljanja knjiga u Sarajevu za povratničku djecu u istočnoj Bosni

BiH

Lamija_ugarak1

Vijeće studenata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Sarajevu (SPUS), pokrenulo je akciju prikupljanja knjiga za povratničku djecu u istočnoj Bosni, kao i u ostalim dijelovima RS.

Koordinatorica projekta u ime Vijeće studenata Filozofskog fakulteta Lamija Ugarak je kazala Feni da su prije nekoliko sedmica bili u posjeti Edukativnom centru u Novoj Kasabi, koju je organizirao SPUS.

– Dok smo bili u toj posjeti njihovi nastavnici su nam rekli da nemaju biblioteku i djeca ne mogu čitati lektire, pa su nas pitali da li bi mogli organizirati akciju da im poklonimo knjige – kazala je Ugarak.

Dodala je da su došli na ideju da organiziraju ovu akciju koja je počela jučer i trajat će do 27. aprila.

– Danas ćemo biti na platou Skenderije, a od ponedjeljka do petka ćemo biti na platou ispred BBI centra, a u petak ispred Katedrale od 11 do 18 sati – najavila je Ugarak.

Kaže da je jučerašnji odziv bio dosta dobar, te da im je drago da su građani odlučili da podrže njihovu akciju za koju se nada da će biti uspješna.

– Prvenstveno nam je cilj da poklonimo knjige biblioteci u Novoj Kasabi. Međutim, ako dobijemo više knjiga, onda ćemo to vjerovatno podijeliti na više gradova koji nemaju biblioteke – kazala je Ugarak.