BiH

potvrđeni rezultati

Akif Fazlić novi načelnik Ilijaša

05/12/2020

Odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora u BiH 2020. godine stupa na snagu danom donošenja i danas je objavljena na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba

Centralna izborna komisija (CIK) BiH potvrdila je na subotnjoj sjednici izborne rezultate lokalnih izbora 2020. za sve gradove i opštine osim za Doboj i Srebrenicu.

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj 94. hitnoj sjednici donijela odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2020. godine.

“Za načelnika opštine Srebrenica i Skupštinu opštine Srebrenica, gradonačelnika Grada Doboja i Skupštinu grada Doboja rezultati će biti utvrđeni dopunskom odlukom CIK-a BiH po sticanju neophodnih uslova za utvrđivanje izbornih rezultata za navedene nivoe vlasti u osnovoj izbornoj jedinici Srebrenica i osnovnoj izbornoj jedinici Doboj”, navodi se u odluci CIK-a.

Odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora u BiH 2020. godine stupa na snagu danom donošenja i danas je objavljena na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba, i smatra se da je danom objave ista dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

Tako je potvrđeno da je novi načelnik Ilijaša Akif Fazlić (SDA), koji je osvojio 46 glasova više od predstavnika “Četvorke, Amara Dovadžije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.