Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kalesija

Iako je Džafić proglasio pobjedu na izborima, izgubio je za jedan glas

nacelnik_sead-dzafic (1)

Centralna izborna komisija BiH izvršila je prebrojavanje svih glasačkih listića, a prema podacima Sead Džafić iz Nezavisne bh. liste osvojio je 5.578 glasova. Njegovom protukandidatu Zijadu Kulaniću pripao je samo jedan glas više

Centralna izborna komisija (CIK) BiH potvrdila je na subotnjoj sjednici izborne rezultate lokalnih izbora 2020. za sve gradove i opštine osim za Doboj i Srebrenicu.

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj 94. hitnoj sjednici donijela odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2020. godine.

“Za načelnika opštine Srebrenica i Skupštinu opštine Srebrenica, gradonačelnika Grada Doboja i Skupštinu grada Doboja rezultati će biti utvrđeni dopunskom odlukom CIK-a BiH po sticanju neophodnih uslova za utvrđivanje izbornih rezultata za navedene nivoe vlasti u osnovoj izbornoj jedinici Srebrenica i osnovnoj izbornoj jedinici Doboj”, navodi se u odluci CIK-a.

Potpuni zaokret nastupio je u Kalesiji gdje će umjesto Seada Džafića koji je već proglasio pobjedu, načelnički mandat pripasti njegovom protukandidatu Zijadu Kulaniću iz Stranke demokratske akcije.

Centralna izborna komisija BiH izvršila je prebrojavanje svih glasačkih listića, a prema podacima Sead Džafić iz Nezavisne bh. liste osvojio je 5.578 glasova. Njegovom protukandidatu Zijadu Kulaniću pripao je samo jedan glas više, odnosno njih 5.579.