Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ako danas putujete na more, nipošto preko Doljana

BiH

doljani guzve
Ilustracija

Pojačana je frekvencija vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanski Brod.

Duga zadržavanja na ulazu u BiH se bilježe na GP Bosanska Gradiška.

Duge su kolone vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani i Izačić.

Za one koje putuju na Jadran puno komotnija i brža ruta je granični prelaz Bijača. Kratka dionica autoputa koja se tom rutom koristi košta nešto više od tri KM (7 kuna od Bijače do Ploča, te 1,2 KM do GP Bijača).

Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog intenziteta saobraćaja, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), zbog radova na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi se izvode i na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije, saopćeno je iz BIHAMK-a.