Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Završne pripreme za 46. internacionalnu turističku Una regatu

23/07/2018

Učesnici 46. internacionalne turističke Una regate, na kojoj će od 25. do 28. jula veslati više od 90 km kroz tri etape, i ove godine očekuje dobra zabava i nezaboravne prirodne ljepote tog dijela Bosne i Hercegovine.

Direktor Javnog preduzeća Nacionalni park “Una“ Bihać Amarildo Mulić kazao je Feni da su zahtjevne tehničke pripreme u završnoj fazi te da su organizatori, pored takmičenja, pripremili i bogat kulturno-zabavni program za učesnike i gledaoce.

Svečano otvorenje Una regate bit će upriličeno 25. jula u Martin Brodu, a dan poslije učesnici će veslati prvu etapu do Štrbačkog buka.

– Broj učesnika zavisi od etapa, a najposjećenija će biti od Štrbačkog buka do Bihaća, kada se očekuje do 700 učesnika – kazao je Mulić te dodao da će isti dan biti održani i tradicionalni skokovi s gradskog mosta i takmičenje u blobbingu, skokovima s bloba.

Posljednji dan učesnici će veslati treću etapu, od Bihaća do Bosanske Krupe, a bit će organizirana i utrka čamaca.

Mulić je istakao da su pripremili i bogat kulturno-zabavni program za sve učesnike i posjetioce, a da će dobroj atmosferi doprinijeti Marija Šerifović i Hari Mata Hari.

Una regata počela je još davne 1964. godine i postala prepoznatljiv turistički brend koji pokazuje da je rijeka Una jedinstvena prirodna baština Bosne i Hercegovine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.