BiH

BIHAMK

Ako izlazite iz BiH izbjegavajte ove granične prijelaze, gužve su

17/08/2019

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema mostu i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Hum, Deleuša, Zupci, Gradina, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška, Bosanska Dubica i Bosanski Brod, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema mostu i od mosta graničnog prijelaza Brčko – Gunja.

Zbog održavanja Međunarodne auto trke na brdskim stazama, na magistralnom putu M-14/M-4.2 Srbljani – Ostrožac – Cazin danas i sutra (17. i 18. august) od 8 do 20 sati saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na regionalne puteve (R-400 i R-401) i lokalne saobraćajnice.

Na regionalnom putu R-460 Gračanica – Bukva – Srnice, kod mjesta Doborovci, zbog održavanja svečanosti danas i sutra (17. i 18. august) od 14 do 24 sata obustavlja se saobraćaj za sva vozila, osim autobusa koji obavljaju linijski prijevoz putnika na ovoj dionici.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi – Sarajevo sjever, u dužini od dva kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionicama magistralnih puteva Semizovac – Olovo – Kladanj, Srebrenik – Orašje, Lanište – Ključ i Srbljani – Cazin.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj i na regionalnom putu Tromeđa – Zvirovići.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.