Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrdili iz GPBiH

Ako ste planirali u Neum, ne morate preko Svitave

gp-doljani-guzva-srpanj-2015-4

Turkovićeva je navela da joj nije poznato zbog čega se Hrvatska odlučila na ovakve mjere, ali da je poznat pozitivan odnos BiH prema svim zemljama u okruženju kada je riječ o turizmu, poslovnim putovanjima i mogućnostima trgovinske razmjene u vrijeme pandemije

Državljanima BiH koji putuju za Neum dozvoljeno je da tamo stignu preko Hrvatske, potvrđeno je Srni u Graničnoj policiji BiH.

Portparol Granične policije BiH Franka Vican rekla je Srni da je jutros od 7.00 sati dozvoljeno da preko graničnog prelaza Doljani u BiH i Metkovića u Hrvatskoj stignu do Neuma.

“LUD, ZBUNJEN…”Ministarstvo vanjskih poslova BiH: Nije tačno da je slobodan tranzit do Neuma

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković izjavila je ranije danas da će već sutra predložiti recipročne mjere Hrvatskoj, koja je građanima BiH onemogućila tranzitni prelazak preko svoje teritorije prema Neumu.

https://www.facebook.com/747053091978616/videos/629654277684137

Turkovićeva je navela da joj nije poznato zbog čega se Hrvatska odlučila na ovakve mjere, ali da je poznat pozitivan odnos BiH prema svim zemljama u okruženju kada je riječ o turizmu, poslovnim putovanjima i mogućnostima trgovinske razmjene u vrijeme pandemije.