Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno iz predsjedništva

Aleksandar Vučić sutra dolazi u Sarajevo i donosi vakcine

vucic

Prema nezvaničnim informacijama, povod posjete je donacija vakcina protiv koronavirusa, a još nije poznato o kojoj količini je riječ

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će doputovati u posjetu Bosni i Hercegovini, potvrđeno je za Anadolu Agency (AA) iz Predsjedništva BIH.

Vučić bi se u Sarajevu trebao sastati s članovima Predsjedništva BiH.

Prema nezvaničnim informacijama, povod posjete je donacija vakcina protiv koronavirusa, a još nije poznato o kojoj količini je riječ.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na inicijativu entitetskog premijera prije nekoliko dana održala hitnu telefonsku sjednicu na kojoj je prihvaćena informacija o sastanku održanom na inicijativu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika na kojem je, između ostalog, razgovarano o nabavci i isporuci vakcina u Bosni i Hercegovini.

Federalna vlada je ovlastila premijera FBiH da uputi pismo Vijeću ministara BiH u kojem će iskazati spremnost Vlade FBiH za prihvat 5.000 doza AstraZeneca vakcine, kao donaciju Republike Srbije Bosni i Hercegovini za potrebe ovog entiteta u BiH.