Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slučaj tegeltija

Alešević dolazi na proteste u Sarajevo: Zatražio sam imunitet od Tužilaštva BiH

nermin alesevic

Alešević je 24. maja dao iskaz u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine o slučaju “Tegeltija” i videosnimku koji je načinio u novembru 2018. tokom susreta sa inspektorom SIPA-e Markom Pandžom i predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH

Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše, zatražio je imunitet od Tužilaštva BiH.

Kako je napisao na svom Twitter profilu “sada je na njima da odluče”.

– Želim također sve obavijestiti da u srijedu dolazim u Sarajevo. Nadam se da će i građani BiH shvatiti da nam treba pravna država za bolju budućnost naše djece i naših porodica, poručio je Alešević na Twitteru.

Alešević je 24. maja dao iskaz u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine o slučaju “Tegeltija” i videosnimku koji je načinio u novembru 2018. tokom susreta sa inspektorom SIPA-e Markom Pandžom i predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH.

Inače, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za sada nije stigla najava o održavanju protesta u srijedu ispred zgrade Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine, kao i sjedišta Suda i Tužilaštva BiH.

Kako javlja N1, MUP Kantona Sarajevo ima saznanja da će protesti biti održani, ali se ne mogu izjasniti o odobrenju jer zvanačina najava još uvijek nije upućena. Potparolka MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija istakla je da će MUP preduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom, ali da to ne podrazumijeva obezbjeđenje unutrašnjeg i vanjskog dijela zgrade u kojoj se nalazi sjediše Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH.

Poziv na na okupljanje uputio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. Protestima će se, kako je ranije potvrđeno, priključiti i porodica Memić i članovi grupe Pravda za Davida. Mektićev poziv na proteste došao je nakon navoda i objave video snimka i navoda online magazina Žurnal o umiješanosti predsjednika VSTS-a BiH u koruptivne radnje.

Predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija saopštio je da je od direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH zatražio “obezbjeđenje njegove lične sigurnosti za vrijeme boravka u Sarajevu”.