Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alija Delimustafić predat organima BiH

delimustafic-fmup3

Alija Delimustafić kojeg Kantonalnog tužilaštvo Kantona Sarajevo tereti za nekoliko krivičnih djela, danas je predat organima Bosne i Hercegovine – potvrđeno je Feni iz Sudske policije Federacije BiH.

Delimustafić je predat sudskoj policiji na graničnom prelazu između BiH i Hrvatske, ali u Sudskoj policiji FBiH nisu precizirali o kojem graničnom prelazu se radi.

– Ekstradicija izručenja je u toku. Službenici Sudske policije FBiH su preuzeli Delimustafića na graničnom prelazu i Sudska policija provodi aktivnosti sprovođenja prema KPZ Sarajevo – kazali su u Sudskoj policiji FBiH.

Na osnovu međunarodne potjernice koja je raspisana prema naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a na zahtjev Tužilaštva KS, osumnjičeni Alija Delimustafić je uhapšen 21. decembra u Karlovcu i to u autobusu koji je saobraćao na relaciji Rijeka-Zagreb.

Delimustafić je u okviru predmeta ‘Pravda’ označen kao vođa organizirane kriminalne grupe koja se bavila uknjižbom nekretnina davno umrlih osoba. Nakon prvog hapšenja u novembru proveo je mjesec u pritvoru zajedno s poslovnim partnerom Jusom Škrijeljom, te Lejlom Cerić i Suadom Hadžić.

Oni su u međuvremenu pušteni na slobodu bez mjera zabrane.