Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alivuković predsjednik OO za obilježavanje genocida u Srebrenici

alivukovic oo srebrenica

U Memorijalnom centru Potočari – Srebrenica danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a Srebrenica” iz jula 1995. godine.

Na sastanku su izabrani predsjednik i potpredsjednici Organizacionog odbora. Za predsjednika Organizacionog odbora imenovan je Nermin Alivuković, za potpredsjednike su imenovani Nisvet Mujanović, Damir ef. Peštalić i Mersed Smajlović. Pored imenovanja predsjednika i potpredsjednika izabrani su i predsjednici pododbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a Srebrenica”.

Nermin Alivuković, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida, rekao je da nakon današnjeg sastanka kreću intenzivne pripreme za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

“Mi smo prošle sedmice imali savjetodavnu grupu. Zaključak sjednice je da Upravni odbor Memorijalnog centra i direktor upute inicijativu za osnivanje Organizacionog odbora. Cijeneći da je do sada sazivanje Organizacionog odbora bilo u nadležnosti načelnika opštine Srebrenica, obzirom da načelnik dolazi iz reda drugog naroda, ja kao njegov zamjenik sam sazvao sastanak. Mi smo nastavili kontinuitet da opština Srebrenica bude na čelu organizacije obilježavanja 11. jula. Kao zamjenik načelnika sam izabran na mjesto predsjednika Organizacionog odbora. Tu su još i ljudi kao potpredsjednici ispred Upravnog odbora Memorijalnog centra (Nisvet Mujanović), direktor Memorijalnog centra Mersed Smajlović, te ispred Muftijstva tuzlanskog koje je vezano za vjerski dio imenovan je Damir ef. Peštalić. Mi smo konstituisali i pododbore, te izabrali predsjednike istih. U narednom periodu kreću aktivnosti oko priprema za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici”, rekao je Alivuković.

Za PR-a Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a Srebrenica” iz jula 1995. godine i saradnju s medijima imenovan je Adem Mehmedović.