Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

podrška manifestaciji

Ambasada Italije na Telemach Speed Campu Skijaškog kluba Olimpic iz Sarajeva

2

Na “Speed Campu” koji je svečano otvoren na Bjelašnici, mladi sportisti će narednih dana imati priliku učestvovati u jednom nezaboravnom iskustvu

Svečano otvaranje kampa za mlade skijaše „Telemach Speed Camp“ upriličeno je danas na Bjelašnici, uz prisustvo predstavnika Ambasade Italije koju je predstavljao šef Ureda za ekonomska i kulturna pitanja Lorenzo Donatell.

Otvaranje kampa je održano uz prisustvo važnih ličnosti domaćeg i međunarodnog skijanja, među kojima su i dva šampiona iz Italije, Paola Magoni (šef italijanske delegacije na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu ‘84) i Kristian Ghedina.

– Ovo je značajna poruka tradicionalnoj sportskoj inicijativi koja se održava po treći put, a uz podršku Ambasade Italije u BiH, u skladu sa našom politikom podržavanja kulture i sporta u Bosni i Hercegovini-– rekao je Donatelli, dodajući da je sport oduvijek bio spona koja ujedinjuje.

Na “Speed Campu” koji je svečano otvoren na Bjelašnici, mladi sportisti će narednih dana imati priliku učestvovati u jednom nezaboravnom iskustvu, koje će im pružiti priliku da upoznaju sportiste koji su ispisali istoriju ovog sporta.

Ta istorija je prije svega započela u Sarajevu, tokom Zimskih olimpijskih igara 1984., a sportisti iz tog vremena, na izvanredan način, “predaju tu štafetu” budućim, mladim bosanskohercegovačkim i međunarodnim skijašima, saopćeno je Ambasade Italije u BiH.