Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

apel vlastima

Ambasada SAD nakon Čegarovog napada na novinarku CIN-a: Pozivamo vlasti da zaštite sve novinare

zoran cegar cin

Prijetnje i uvrede novinarima CIN-a uslijedile su i nakon što si oni otkrili da je Čegar je vlasnik luksuzne vile i višespratne kuće u Sarajevu, apartmana na Bjelašnici i u Neumu, te golemih zemljišnih posjeda sa nekoliko objekata na Nišićkoj visoravni

Sramotni napad, brutalne uvrede i prijetnji novinarki CIN-a od strane policijskog dužnosnika Zorana Čegara su top tema u BiH posljednja dva dana.

Podsjećamo, šef Uniformisane policije FBiH je novinarku CIN-a vrijeđa i prijetio joj ispred zgrade Općinskog suda u Dubrovniku gdje mu je počelo suđenje pod optužbom da je prevario Darka Markovića, vlasnika „Prožure“, agencije za iznajmljivanje jahti i automobila sa otoka Mljeta, za 20.000 eura.

Prijetnje i uvrede novinarima CIN-a uslijedile su i nakon što si oni otkrili da je Čegar je vlasnik luksuzne vile i višespratne kuće u Sarajevu, apartmana na Bjelašnici i u Neumu, te golemih zemljišnih posjeda sa nekoliko objekata na Nišićkoj visoravni. Dio nekretnina nije uknjižio jer su izgrađene bez građevinskih dozvola. Imanje na Baricama i Nišićima kod Sarajeva stekao je koristeći se fiktivnim ugovorom i falsifikovanim dokumentima.

Danas se na tu temu oglasila i Američka ambasada u Sarajevu, koja je apelovala na vlasti da zaštite novinare od uznemiravanja i napada.

“Pozivamo vlasti da zaštite sve novinare od uznemiravanja i napada i osiguraju im mogućnost izvještavanja o istini. Sloboda medija ključna je za slobodna, demokratska društva”, poručili su danas iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Dražava u Sarajevu.