Oglasili se na twitteru

Ambasada SAD o slučaju “Tegeltija”: Očekujemo da sve bude brzo i temeljito istraženo

americka ambasada bih33

“Očekujemo da ovi navodi budu brzo i temeljito istraženi” stoji u reakciji Ambasade

Slučaj “Tegeltija” komentarisala američka ambasada u BiH.

“Upoznati smo sa navodima o umiješanosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća u navodne koruptivne radnje. Nezavisno pravosuđe je temelj svake demokratije. Visoki zvaničnici u pravosuđu, trebaju se pridržavati najviših standarda u obavljanju svojih dužnosti. Očekujemo da ovi navodi budu brzo i temeljito istraženi” stoji u reakciji Ambasade na Twitteru.

Žurnal je ranije objavio da je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija umiješan u koruptivne radnje. Konkretno, da je trgovao krivičnim istragama. Žurnal navodi da je za predsjednika VSTV-a Milana Tegeltiju, inspektor SIPA-e iz Banjaluke Marko Pandža preuzeo 2.000 KM, da kako tvrdi Žurnal ubrza istragu za biznismena Nermina Aleševića iz Velike Kladuše koji je suvlasnik kompanije u krugu Agrokomerca. Alešević se požalio na nefunkcionisanje rada Tužilaštva KS.

Danas je Žurnal objavio i video razgovora inspektora SIPA-e Marka Pandže i biznismena Nermina Aleševića, te predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije sa Aleševićem, u kojima Tegeltija navodi da će završiti predmet u Tužilaštvu KS.