BiH

osuda i pozivanje na mir

Ambasada SAD u BiH reagovala na ratnohuškačke poruke konzula Atovića

19/10/2021

Iz Ambasade SAD su pozvali sve političke lidere i zvaničnike u BiH "da se uzdrže od davanja ovakvih štetnih izjava" i da se fokusiraju na pomirenje koje je od ključnog značaja

Nakon ratnohuškačkih poruka koje je na svom Twitter nalogu objavio konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović, iz Ambasade SAD u BiH Srni je rečeno da je svako pominjanje ili aludiranje na rat neprihvatljivo, te da su pozivi na naoružavanje ili prijetnje oružjem opasni i ne treba da budu dio javnog diskursa.

“Imajući u vidu nedavnu turbulentnu prošlost BiH, veoma smo zabrinuti zbog neprestane retorike podjela koja zabrinjava javnost širom zemlje. Bilo je teško uspostaviti mir u BiH”, poručeno je iz američke Ambasade.

Iz Ambasade SAD su pozvali sve političke lidere i zvaničnike u BiH “da se uzdrže od davanja ovakvih štetnih izjava” i “da se fokusiraju na pomirenje koje je od ključnog značaja”.

“Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber”, napisao je Atović na Twitteru, koji je kasnije ugasio.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.