Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ambasador Jonathan Moore ličnost godine po izboru “Nezavisnih novina”

moore

Šef Misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore ličnost je godine po izboru redakcije i čitatelja banjalučkih „Nezavisnih novina”.

Ambasadoru Mooreu je priznanje uručeno večeras u Banjoj Luci na tradicionalnoj manifestaciji koja od ove godine nosi naziv “Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja”.

-Svi moramo imati ista prava i raditi zajedno – rekao je Moore ističući da je ovo velika nagrada za sve u Misiji OSCE-a u BiH.

Na 14. izboru koji su večeras organizirale banjalučke “Nezavisne novine”, priznanje najbolji ministar u Vijeću ministara BiH dobio je ministar prometa i komunikacija Ismir Jusko, ministrica finansija u Vladi Federacije BiH Jelka Miličevića dobila je nagradu kao najbolja u ovoj godini u Federalnoj vladi, a najbolji ministar u Vladi RS-a je Petar Đokić koji vodi resor industrije, energetike i rudarstva RS-a.

“Nezavisne novine” su dodijelile i nagradu za podvig godine, pod nazivom “Jelena Trikić”, a nagrada je po ocjeni uredničkog kolegija ovog dnevnog lista dodjeljena Osnovnoj školi “Osman Nakaš” iz Sarajeva, u II2 razred učiteljice Sanele Ljumanović.

Urednički kolegij “Nezavisnih novina” ove godine dodjelo je novinarsku nagradu “Nikola Guzijan” Marinu Marinkoviću, uredniku emisije „1 na 1“ koja se emituje na banjalučkoj Alternativnoj televiziji.

Na svečanosti 14. izbora koji su organizirale banjalučke “Nezavisne novine” za najboljeg privrednika je proglašen direktor banjalučke Nove banke Milan Radović.

Proteklih dana ličnost godine, najbolje ministre, privrednike i ostale nagrađane birali su čitaoci “Nezavisnih novina”, tako što su glasali elektronskim putem na portalu ovog banjalučkog dnevnog lista.

Svečanoj manifestaciji, koja je ove godine u znaku sjećanja na nedavno preminulog Željka Kopanju, osnivača “Nezavisnih novina” i idejnog tvorca manifestacije “Ličnost godine”, koji je preminuo 8. augusta od posljedica srčanog udara, večeras su u Banjoj Luci prisustvovali brojni predstvanici vlasti u BiH, međunarodne zajednice, privrednici i drugi gosti iz svih sfera javnog života.