Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastupna posjeta

Američki ambasador Murphy sastao se sa Mirsadom Vilićem

murphy vilic (1)

Vilić se ovom prilikom zahvalio na podršci koju je Ambasada SAD u BiH,pružila u oblastima unapređenja materijalno-tehničkih kapaciteta Direkcije

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael John Murphy primio je u nastupnu posjetu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića.

Vilić je čestitao novoimenovanom ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaelu J. Murphyu na imenovanju te mu zaželio uspjeh u budućem radu. U nastavku razgovora upoznao je ambasadora sa nadležnostima i poslovima koje svakodnevno obavljaju službenici Direkcije. Također je istakao značaj Direkcije, kao jedne od policijskih agencija na državnom nivou, te njenom ulogom u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Ambasador Michael Murphy je pokazao veliko zanimanje za rad Direkcije, kao i za buduće planirane aktivnosti. Naglasio je da je već imao priliku, od strane svojih saradnika, upoznati se sa modalitetima dosadašnje uspješne saradnje sa Direkcijom.

Vilić se ovom prilikom zahvalio na podršci koju je Ambasada SAD u BiH,pružila u oblastima unapređenja materijalno-tehničkih kapaciteta Direkcije, organizaciji i realizaciji obuka za policijske službenike, kao i razmjeni najboljih iskustava i praksi.