Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eric Nelson

Američki ambasador posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela

NelsonVilic

Ambasador Nelson se zahvalio na dobrodošlici, te istakao da je za američku administraciju od prioritetne važnosti uspješna komunikacija i saradnja sa policijskim agencijama

Novoimenovani ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Nj. E. Eric George Nelson posjetio je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH kojom prilikom je razgovarao sa direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim zamjenicima Rankom Vukovićem i Ivicom Bošnjakom, javlja Patria.

Direktor Vilić je zaželio dobrodošlicu ambasadoru Nelsonu i uspješan rad u njegovoj diplomatskoj misiji u Bosni i Hercegovini. Vilić je upoznao ambasadora sa zakonskim nadležnostima Direkcije, njenom ulogom u sigurnosnom sistemu BiH, kao i poslovima i zadacima koji se svakodnevno obavljaju. Također je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj saradnji Ambasade SAD u BiH, a posebno podršci koju je pružila u oblastima unapređenja materijalno-tehničkih kapaciteta Direkcije, organizaciji i realizaciji obuka za policijske službenike, kao i razmjeni najboljih iskustava i praksi.

Ambasador Nelson se zahvalio na dobrodošlici, te istakao da je za američku administraciju od prioritetne važnosti uspješna komunikacija i saradnja sa policijskim agencijama, kao i da je Direkcija značajan partner Ambasadi SAD-a u BiH, s obzirom na njene zakonske nadležnosti. Također, razmjena informacija i koordinacija bh. policijskih tijela je neophodna za očuvanje sigurnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Sagovornici su izrazili uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti.

Ovom prilikom, ambasador Nelson je posjetio Operativni i Situacioni centar Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.