Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

michael murphy

Američki ambasador razgovarao s Dodikom, poslao mu je nekoliko jasnih poruka

Novi američki ambasador Murphy predao akreditive Komšiću
SARAJEVO, 23. februara (FENA) - Novi američki ambasador u BiH Michael Murphy predao je danas akreditive predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću. Foto FENA/Amer Kajmović

Murphy se sastao s Dodikom kako bi podvukao snažnu američku podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, te naglasio da je BiH mjesto u euroatlantskoj zajednici država

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy održao je sastanak sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, objavljeno je na zvaničnom Twitter nalogu ambasade.

Murphy se sastao s Dodikom kako bi podvukao snažnu američku podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, te naglasio da je BiH mjesto u euroatlantskoj zajednici država.

Također, američki ambasador posebno je istakao važnost funkcionalnih i efikasnih državnih institucija u kojima bi lideri trebali učestvovati dobre volje.

Naglasio je i da SAD podržavaju funkcionalne, efikasne i odgovorne subjekte koji su fokusirani na obezbjeđivanje demokratske i prosperitetne budućnosti svojim građanima.