Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Amko komerc nastavlja podržavati školovanje djece i mladih

Škola 1 (1)

Donacija Amko komerc u vrijednosti od 3 500 konvertibilnih maraka namjenjena je adaptaciji invalidskih kupatila koja se nalaze u sklopu sale za djecu sa autizmom

Djelujući za dobrobit društvene zajednice vrijednom donacijom u iznosu od 3 500 KM Amko komerc je podržao obrazovne aktivnosti djece sa teškoćama u razvoju u Kantonu Sarajevo.

„Zadovoljstvo nam je što smo u prilici uljepšati školske dane i omogućiti bolje uslove boravka učenicima JU Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Sarajevo. U ovim izazovnim danima koje svi živimo, od iznimne važnosti nam je sreća onih koji su buduća snaga našeg društva. Ključne korporativne vrijednosti naše kompanije su ulaganje u znanje i obrazovanje djece i mladih u našoj zemlji.Vjerujem da će i druge kompanije slijediti ovaj primjer pridružiti nam se na putu društvene odgovornosti“, istakla je Minela Durmo, direktor marketinga Amko komerca.

„Nedostatak finansijskih sredstava je jedan od najvećih izazova sa kojima se škola trenutno suočava kada je u pitanju adekvatna opremljenost škole ili kada se radi o otklanjanju arhitektonskih barijera u cilju prilagođavanja školskih prostorija osobama sa invaliditetom, kazala je Inga Biščević- direktorica škole.

„Donacija Amko komerc u vrijednosti od 3 500 konvertibilnih maraka namjenjena je adaptaciji invalidskih kupatila koja se nalaze u sklopu sale za djecu sa autizmom. Amko komerc kao društveno odgovorna kompanija prepoznala je našu potrebu uručivanjem vrijedne donacije i time pokazala da kao društvo zajedno svi moramo voditi brigu o najranjivijim kategorijama našeg društva. Još jednom se zahvaljujemo menadžmentu Amko komerca na uručenoj donaciji“, istakla je Biščević.