Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stari grad

Angažovana policija, ulazi se u posjed sedam parking prostora u Sarajevu

FOTO: H. Aljović/Fena

Cilj asistencije je da se omogući provođenje sudske odluke i na taj način Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom stvore preduslovi za siguran i nesmetan ulazak u posjed i privremeno upravljanje pravnim licima – privrednim društvima, tačnije, parking prostorima na ukupno sedam lokacija koje se nalaze na području Općine Stari Grad u Sarajevu

Sudska policija u Federaciji BiH je, na osnovu naredbe Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), jutros angažirana na pružanju asistencije pripadnicima Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom u predmetu izvršenja Rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu od 29. maja.

Cilj asistencije je da se omogući provođenje sudske odluke i na taj način Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom stvore preduslovi za siguran i nesmetan ulazak u posjed i privremeno upravljanje pravnim licima – privrednim društvima, tačnije, parking prostorima na ukupno sedam lokacija koje se nalaze na području Općine Stari Grad u Sarajevu.

U spomenutoj aktivnosti učestvuju službenici sudske policije Centra sudske policije u KS i Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji BiH, saopćeno je iz Sudske policije u FBiH.