Jer je i savjetnik ministra

Anisu Kriviću CIK oduzeo mandat vijećnika Općinskog vijeća Stari Grad

krivic (1)

Nakon Ismira Juske, CIK oduzeo mandat još jednom kadru SBB-a

Na današnjoj sjednici Centralna izborna komisija BiH Anisu Kriviću je oduzela je mandat viječnika Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo, jer istovremeno obnaša i funkciju savjetnika dopremijera FBiH i ministra rada i socijalne politike FBiH Veska Drljače. Anis Krivić je aktuelni politički direktor SBB-a.

A. DUČIĆ

Kako je rečeno na sjednici CIK-a, postupajući po prijavi zaprimljenoj 9. aprila o prijedlogu odluke o prestanku mandatu zbog nespojivosti funkcija, jer obnaša dvije nespojive funkcije, Cik je proveo kompletan upravni postupak po ovom pitanju.

Kriviću je ostavljena mogućnost da se izjasni, što je 24. juna i učinio. U pisanom izjašnjenju on navodi da je stava da je stajalište Cik-a nezakonito jer smatra da funkcija savjetnika nije izvršna funkcija

Međutim CIK je ustanovio da je nesporno da Krivić obnaša ove funkcije koje su nespojive i donesena je odluka o prestanku njegovog mandata.

Podsjetimo, CIK je nedavno oduzeo mandat još jednom SBB-ovom kadru i to Ismiru Juski. Desilo se to 20. maja na sjednici. Juski je oduzet mandat vijećnika OV Centar, također zbog nespojivosti funkcija, budući da je Jusko istovremeno i savjetnik federalnog ministra energije, industrije i rudarstva Nermina Džindića.