Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kanton Sarajevo

Apel građanima da ne stvaraju gužve zbog revakcinacije u Zetri

U dvorani Zetra u Sarajevu građani čekaju početak masovnog cijepljenja
21.04.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U dvorani Zetra gradjani kantona Sarajevo cekaju na pocetak masovnog cijepljenja na koje se prijavilo njih 60 tisuca. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Podsjećaju da će svi koji dođu bez poziva ili izvan naznačenog termina biti vraćeni kako bi štitili zdravlje svih

Iz Kantona Sarajevo saopšteno je da je danas počela je revakcinacija građana u dvorani “Juan Antonio Samaranch – Zetra” koji su prvu dozu vakcine protiv koronavirusa AstraZeneca primili 21. aprila, ali da su se ispred dvorane stvorile gužve, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mnogo naših sugrađana koji trebaju biti revakcinisani u narednih šest dana, došli su danas pred Zetru bez poziva, te tako stvorili gužve i uzrokovali nepotrebna čekanja na otvorenom pri visokim temperaturama. Iz Doma zdravlja KS još jednom apeluju na građane da striktno poštuju termine koji su im naznačeni u pozivu za revakcinaciju”, saopšteno je iz Kantona Sarajevo.

Podsjećaju da će svi koji dođu bez poziva ili izvan naznačenog termina biti vraćeni kako bi štitili zdravlje svih, a pogotovo onih građana koji dođu u propisanom terminu i budu prinuđeni da čekaju zbog onih koji su došli bez poziva.

Revakcinacija građana vakcinama AstraZeneca izvodit će se tako što će sutra biti revakcinisani oni koji su prvu dozu primili 22. aprila, u petak oni koji su vakcinisani 23. aprila i tako redom po datumima do 13. jula kada će biti revakcinisani oni koji su prvu dozu primili 27. aprila.

“Samo u slučaju da ne dobiju termin za revakcinaciju putem Informacionog sistema Zavoda zdravstvenog osiguranja, građani treba da dođu u Zetru na dan koji je, prema navedenom planu, određen za njihovu revakcinaciju”, naglašava se u saopštenju.