Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP KS

Apel sarajevske policije povodom koncerta “Bijelog dugmeta” na Bjelašnici

bregovic – zoi – bjelasnica 3

Iz MUP-a KS napominju da će sve osobe koje budu ušle u sami prostor održavanja javne priredbe biti detaljno kontrolisane i pregledane od policijskih službenika i redara

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) sačinila je Operativni plan fizičkog, operativnog, saobraćajnog i kontradiverzionog osiguranja koncerta grupe “Bijelo dugme”, koji će biti održan 29. decembra na Bjelašnici, lokalitetu Babin do s početkom u 14.00 sati.

Kako Uprava policije MUP-a KS u saopćenju za javnost navodi, na dan održavanja koncerta očekuje se veliki priliv građana na spomenuto područje, te su moguće gužve u saobraćaju.

S obzirom na smanjen kapacitet parking mjesta, iz MUP-a KS pozivaju građane, koji namjeravaju prisustvovati koncertu, da koriste sredstva javnog prevoza, kao i da poštuju upute policijskih službenika na licu mjesta.

Posebno skreću pažnju, da će se uspostaviti izmijenjeni režim saobraćaja i da će se saobraćaj odvijati jednosmjerno na relaciji Grkarice–Babin do-kružni tok kod hotela “Maršal”-novosagrađena saobraćajnica, sa spojem regionalnog puta prema Dejčićima.

Istovremeno, apeluje se na građane, koji se već nalaze na Bjelašnici, da svoja motorna vozila koja se nalaze na površinama gdje mogu ometati normalno odvijanje saobraćaja, blagovremeno uklone na adekvatna mjesta.

Iz MUP-a KS napominju da će sve osobe koje budu ušle u sami prostor održavanja javne priredbe biti detaljno kontrolisane i pregledane od policijskih službenika i redara, te upozoravaju da neće biti dozvoljeno unošenje u taj prostor petardi i pirotehničkih sredstava, alkoholnog pića, staklenih boca, limenki ili bilo kakvih oštrih ili tupih predmeta koji mogu nanijeti povredu drugoj osobi.