Biznis

"Orman"

Livnjaci predstavili sireve s biberom i limunom, paprikom i začinskim biljem

27/12/2018

Kupci žele uvijek probati nešto novo, a mi smo tu da spojimo tradiciju sa inovacijom - rekao je Orman

Predstavnici mljekare “Orman” iz Livna naredna tri dana će gostovati na Sarajevo Holiday Marketu gdje predstavljaju novu liniju livanjskog sira “Farmersko blago”.

Na Marketu će organizovati degustaciju i prodaju proizvoda, a ključni cilj im je upoznati stanovnike Sarajeva i turiste o zanimljivim novim recepturama.

– U Sarajevu smo danas, sutra i prekosutra. Koristim ovu priliku da se zahvalim Sarajevo Holiday Marketu i USAID/Sweden FARMA II projektu na podršci. Naši sirevi su višestruki osvajači međunarodnih nagrada i postali smo priznat brend. Ovo je jedinstvena prilika da ljudi koji su u Sarajevu za novogodišnje praznike probaju nove recepture sira koji nudimo – kazao je Admir Orman iz mljekare “Orman”.

Dodao je da promovišu tradicionalni livanjski sir.

– Istovremeno, uspješno smo prošli na tržištu i sa novim proizvodima, poput sira sa začinskim biljem, s limunom i biberom, te sa paprikom. Kupci žele uvijek probati nešto novo, a mi smo tu da spojimo tradiciju sa inovacijom – rekao je Orman, saopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.