Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjedništvo bih

Džaferović primio najbolje studente iz cijele BiH

studenti bih dzaferovic 3

Istakao je da BiH ima dovoljno resursa, te da, “ukoliko budemo pametni i iskoristimo ove potencijale koje između ostalog i danas predstavljamo, možemo u ovoj zemlji lijepo živjeti i imati dobar standard”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je upriličio prijem za osam najboljih bh. studenata s univerziteta iz oba bh. entiteta na kojem je naglasio da želi poslati jasnu poruku da za njih u BiH ima budućnosti.

– Želim da čestitam ovim mladim ljudima sa svih univerziteta u BiH, da im zahvalim na njihovom radu i trudu i da im poželim puno uspjeha u budućem radu i životu. Ovo je poruka i drugim nivoima vlasti i cijelom bh. društvu da se s dužnim poštovanjem i pažnjom odnose prema ovim mladim ljudima i rezultatima koje su postigli – rekao je Džaferović.

Istakao je da BiH ima dovoljno resursa, te da, “ukoliko budemo pametni i iskoristimo ove potencijale koje između ostalog i danas predstavljamo, možemo u ovoj zemlji lijepo živjeti i imati dobar standard”.

Najbolji student Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dušan Pejić zahvalio je Džaferoviću na prijemu i poručio da država treba više ulagati u mlade, ne samo u studente, nego i u sportiste i sve druge.

Maida Husnić, najbolja studentica Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, rekla je da prijem predstavlja zaista veliku podršku studentima, kao i o podstrek da u budućnosti nastave istim tempom i da prave još veće uspjehe.

Najbolja studentica Sveučilišta u Mostaru Nina Lončar istakla je da ona i njene kolege žele iskoristi sve što BiH nudi i da su svoje potencijale odlučili darovati ovoj državi, a ne samo otići i reći da ovdje nema budućnosti.

Osim njih, prijemu su prisustvovali i Šejla Jusić (Univerzitet u Bihaću), Jasmina Kavgić (Univerzitet u Tuzli), Eniz Patković (Univerzitet u Zenici), te Demir Papić i Abdulah Jašarević (Univerzitet u Sarajevu).